måndag 5 oktober 2009

Boot Camp

Vad blir straffet för att man levt för mycket på sitt "må-bra-konto" och inte "gå-ner-i-vikt-kontot"? Förutom en oönskad viktuppgång så blir det Boot Camp!
Det är kanske inte så illa som det låter, låt mig förklara;)

Men först är det dags att erkänna...Jag försökte länge att fundera hur jag skulle hoppa över detta moment...För visst har det varit roligt att viktblogga..När man går ner ja..Men vågen idag var inte lika rolig (förståligt ja, men inte roligt) så jag tänkte att jag skulle komma med något sånt här att "idag gills inte", "jag börjar om" och undvika att skriva om viktuppgången..
Men lika bra att vara ärlig.
Vågen visade 75,3 (en uppgång på 1,4kg)

Så var det boot camp! :)
jag läser en tjejsblogg, ija, och hon bloggar också om vikt.
Hon har bestämt sig för att köra en 4 veckor lång bootcamp och frågade vilka som hakar på, så jag anmälde mig mer eller mindre -klart jag ska med på tåget! Vilken rolig grej!!!
Hon har satt egna regler för sig som hon ska följa de kommande fyra veckorna och skriver
"Alla får köra sitt eget race med egna regler och egna mål men vi är alla på samma boot camp och peppar varandra i lerhögarna när vi kravlar under taggtråden!! =)"
Återigen- hur toppen är inte detta? Någon mer som är sugen?
Och jag tror redan det fungerar...
Jag kom hem från skolan idag, satt vi datorn, trött och hittade på ursäkter om att inte gå ut och gå och ni vet- alla ursäkter man kan hitta på...Tills jag läste hennes blogg och att hon skrivit att jag "anmält mig till tåget"
så faktiskt, jag snörade på mig skorna (nåja,stack ner fötterna i dem för de är färdigknytna) och tog stavarna ut i spåret!
Tack för knuffen!

så vad ska jag ha för regler?

Under dessa 4 veckor gäller för den här fuskisen;
  • Någon form av rörelse varje dag, minst 30minuter (promenad, cykling eller annat)
  • Måste bli mer seriös med pluggandet också, så vi får väl sätta "minst 30 minuter" åt det också varje dag (då menar jag 30 min av kvällstiden alltså-tevekontot kommer att få lida boot camp det också :(
  • Minst 10.000 steg per dag -så även om jag nu skulle springa en dag så duger inte "ursäkten" jag har ändå tränat så då måste jag inte ha 10.000steg, eller "jag har så mycket att göra och var i skolan hela dagen och är så trött"
  • Points skärpning! det vill säga, RÄKNA inte points bara till fredagen och sen fuska på lördag och söndag.

Så kommer vi till standarden för min blogg,

Maten måndag
frukost: knäcke med ost och marmelad 2p
Lunch: Grekiskpasta sallad och cola light 7,5p
utöver: två morötter vid matlagning
Middag: spagetti bologneise och cola light 6,5p

använda: 16
sparade: 4

Boot Camp vecka 1, dag 1
Steg: 11519
Stavgång ca 40 minuter + 20 situps

Nu kör vi!!! Dag ett avklarad, 27 kvar! ;)

Ha en trevlig måndag alla läsare! :)

3 kommentarer:

  1. Heja! Jag försöker hålla mig så nära GI som möjligt, är det som funkar bäst för mig. Har kört LCHF innan och lyckats jättebra, men nu när jag pluggar behövs lite fullkorn för att orka med långa dagar... ;)
    Nu är vi igång, let's rock!

    SvaraRadera
  2. Åh vad duktig du är *stolt* Jag kämpar också men skriver inte om det *s* men har gått ner 26,9 kg sen Hannes kom ut! Dryga 10kg kvar tills det var som innan man vart gravid! :-) Det närmar sig iallafall, jag ser ljuset! :-D Krääääm

    SvaraRadera
  3. Bra upplägg, tjejen, det där fixar du!! Eller - det här fixar VI tillsammans!!

    SvaraRadera