tisdag 14 september 2010

Bokrecension "Män som hatar kvinnor"

Titel
Män som hatar kvinnor

Författare
Stieg Larsson

Bokryggen
"Ekonomijournalisten MIKAEL BLOMKVIST behöver en time out. Han har precis blivit fälld för förtal av finansmannen HANS-ERIK WENNERSTRÖM och dömts till tre månaders fängelse. Han beslutar sig för att ta en paus från sitt jobb på tidskriften Millennium.

I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. HENRIK VANGER, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blokvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart att familjekrönikan bara är en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Henrik Vangers unga släkting HArriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Något som Henrik Vanger aldrig kunnat släppa.

Blomkvist åtar sig motvilligt uppdraget, och till sin hjälp får han den unga LISBETH SALANDER. En strulig tjej, tatuerad och piercad, men också en utmärkt researcher och en av landets främsta hackers.

Tillsammans gräver Blomkvist och Salander allt djuper i familjen VAngers förgflutna och möter en mörkare och blodigare historia än någon av dem kunnat ana."

"FOLK HAR ALLTID HEMLIGHETER. DET HANDLAR BARA OM ATT LISTA UT VILKA"
Lisbeth Salander. "

Egen kommentar
Boken kändes så kort fastän den var på nästan 600 sidor!
Det är med stort engagemang jag slänger mig in i nästa del av triologin. Måste stoltsera med att jag tänkte en tanke i början som bekräftades i slutet av boken och det var roligt!
Boken har en del humor men mest en massa spänning, det var svårt att sluta läsa i den för kvällen och jag rekomenderar den varmt! =O)

Antal yin-yang
4st (av 5st möjliga)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar